22 februari Algemene Jaarvergadering. U komt toch ook?

 

 

 Wie herinnert zich dit nog?

Het katholiek Meisjes Gilde te Waspik-Boven in 1958

Deze oude foto komt uit ons archief. Het Katholiek Meisjes Gilde (KMG) was opgericht als afdeling van Jong Nederland. Voor de jongens was rond 1954/55 het St.Servatiusgilde opgericht, de meisjes volgeden enkele jaren later. In de komende periodiek wordt in een gesprek met Piet en Tonny Akkermans aandacht besteed aan Jong Nederland in Waspik-Boven, de overkoepelende organisatie waaronder de gilden vielen.

Bent u lid geweest van Jong Nederland of herkent u zichzelf of anderen op deze foto? Dan heeft misschien ook mooie of leuke herinneringen aan die tijd. Schrijf ons daarover in het kader van de oproep Klim in de pen!

 In de Zoekfotomap staan bij deze foto alle namen van de 22 personen. Er is een reactie over de namen!

Doe mee en stuur uw inzending naar: redactie@goedespoorwaspik.nl
Reacties komen in de Zoekfotomap of in de vijftigste periodiek!

Vergeet niet ook nog even naar de zoekfoto's van de vorige maanden te kijken, wij wachten nog op tips! zie de Zoekfotomap.  Nieuws:

Donderdag 22 februari 2018
 Jaarvergadering
Bij Algemene Gegevens vindt u de stukken. De notulen van de vorige vergadering leest u hier. Na het vergaderdeel vertelt Jac Jansen over het onderzoek bij Borstlappensluis aan de kop van de Veerstraat. Er zijn leuke voorwerpen naar boven gekomen.
Aanvang 20.00 uur in 't Schooltje, Waspik-Boven.

Foto's over de Watersnood in 1953 te zien in Den Bolder.
In de gang naast de grote zaal is een permanente fotoexpositie ingericht. De fotowerkgroep van de heemkundekring toont daar elke twee maanden foto's over een bepaald thema. Nu Waspikse beelden van de Watersnoodramp in 1953.

Dinsdag 6 maart 2018
Geke van de Merwe vertelt over 'Leven en overleven in de Biesbosch'. In deze voordracht vertelt mevrouw Van de Merwe verhalen die ze van de echte 'Biesbosch-mensen' gehoord heeft.Meer over deze lezing? Zie de uitnodiging. (PDF document)
Aanvang 20.00 uur in 't Schooltje, Waspik-Boven.

Aan de inwoners van Waspik.
Heeft u een mooie of bijzondere bodemvondst gedaan? Zou u die op de archeologie-expositie in april 2018 willen laten tonen? (zie informatieblad) Laat het ons weten door een email aan: info@goedespoorwaspik.nl

Collectie Bidprentjes raadplegen?
Ga hier om direct naar de nieuwste versie van het overzicht te gaan.

Ook lid worden van de heemkundekring?
Download hier een informatieblad (PDF).

Themanummer of Periodiek nabestellen?
Van een aantal publicaties kunnen nog nummers nabesteld worden. Klik hier voor een overzicht.

 Bezoek onze Facebook pagina

: