Rabo Clubkas campagne:  Heemkundekring 'Op 't Goede Spoor' krijgt een bijdrage van 1.122,00.

 

 

 Wie herinnert zich dit nog?

De Veerstraat nr. 16, 14 en 12 in 1950

Deze foto komt uit ons archief. Het witte pand links is Veerstraat nr.16. Het was vroeger een garage van de firma Ruijtenberg waar ook petroleum werd verhandeld. Later werd er slachtafval opgeslagen, tot omgenoegen van de omwonenden die veel last hadden van de stank. Rond 1960 is het huis verbouwd tot een woning. In 2009 is het geheel gerenoveerd.
De andere twee woningen, Veerstraat 14 en 12, bestaan niet meer, ze zijn in 1969 door Ruijtenberg verkocht aan de gemeente en afgebroken. Ook de nummer 10, 8 en 6 zijn verdwenen. Het huis daarachter is de achterzijde van Havendijk 1.
Een recente luchtfoto van Google Maps in de zoekfotomap laat zien hoe het nu is.

Wie kan meer vertellen over deze foto? Help ons en stuur een mailtje naar: prikbord@goedespoorwaspik.nl
Reacties komen in de Zoekfotomap of op het Prikbord.   Er is al een reactie !

Vergeet niet ook nog even naar de zoekfoto's van de vorige maanden te kijken, wij wachten nog op tips! zie de Zoekfotomap.  Nieuws:

De Rabobank Clubkas Campagne is een geweldig succes geworden voor onze vereniging! Alle stemmers hartelijk dank!!!  Het bericht staat op het prikbord.

In het fotoboek staan foto's van de excursies naar Leiden en naar 's Gravenmoer. Leuk om nog eens te bekijken !    Klik hier.

Donderdag 30 november 2017
Deze avond vertelt Jan Roijmans ons over het voormalige militaire kamp bij Rijen. Dat kamp was ingericht ter voorbereiding op de tiendaagse veldtocht in augustus 1831 om de Belgische opstand te onderdrukken. Voor meer informatie download  het PDF informatieblad. Aanvang 20.00 uur in 't Schooltje, Waspik-Boven.

Collectie Bidprentjes raadplegen?
Ga hier om direct naar de nieuwste versie van het overzicht te gaan.

Themanummer of Periodiek nabestellen?
Van een aantal publicaties kunnen nog nummers nabesteld worden. Klik hier voor een overzicht.

Ook lid worden van de heemkundekring?
Download hier een informatieblad (PDF).

 Bezoek onze Facebook pagina

: