Prikbord           

er zijn 2 recente berichten                        Reacties naar   prikbord@goedespoorwaspik.nl

terug naar het Station         

   
18 augustus Nieuws van het Heemkundekoor
 

Ik ben Joos Stroop-Voermans en heb in juni vorig jaar van het Heemkundekoor het voorzitterschap overgenomen van mevr. Jeanne Selders.
Dinsdagmiddag 18 april 2019 was er een optreden met het Heemkundekoor bij ’s Gravenhove in ’s Gravenmoer. Het was een van de eerste warme dagen van het jaar, waardoor veel sportieve leden op de fiets arriveerden. Het was er, zoals gewoonlijk, heel gezellig en gastvrij. Vanwege de warme dag waren er minder ouderen aanwezig om te luisteren naar onze nostalgische liedjes, maar dit kon de pret niet drukken. De aanwezigen zongen volop mee en sommige zongen wel voor twee. Het was een gezellig samenzijn, met na afloop 'n heerlijk drankje en hapje.

Klik hier voor de foto's

   
29 juli Oude zoekfoto's
 

Adrie van Gerwen heeft nog eens goed naar oude zoekfoto’s gekeken en komt weer met enkele namen:

Foto met accordeonist van 8 okt 2012. Ik vermoed dat deze foto gemaakt is, bij een zoveel jarig jubileum van Jaap van Eersel bij de fa Savelkouls. Staande derde van rechte Wout van Loon. Staande rechts bij arccordeon denk ik Kees Savelkouls.

Foto van gemeente personeel van 11 jan 2016. Bovenste rij 4e wethouder A. van Kuijk. Onderste rij 3e G. Berkelmans 5 wethouder L. Kuijsters.

   
14 juni Betreft de foto met de Elf streng kijkende heren.
  Jos Smits heeft een uitgebreide beschrijving van het gezelschap gegeven. Zie het zoekfotoboek.
   
14 mei Gezocht Frans Verschuren
 

Beste leden van de heemkundekring,
Johannes, Martinus, Laurentius (roepnaam: Frans) Verschuren zou mijn oom geweest zijn, ware het niet dat hij in 1944 omgekomen is in het concentratiekamp Sonnenburg en ik in 1950 geboren ben.
De meest voor de hand liggende informatie (geboortedatum, huwelijk, Arbeitseinsatz, overlijdensdatum e.d.) die je via internet kunt achterhalen, heb ik wel. Ook weet ik wel iets uit de familieoverlevering, maar dat is toch weinig.
Wie kan mij meer informatie verschaffen?
Heeft er iemand een foto van hem? 
Groet, Fred Ligthart  fredligthar@home.nl

   
28 april Waspikse verenigingsleven van weleer in beeld gebracht.
 

In de lange gang van Sociaal Cultureel Centrum Den Bolder is momenteel een bijzondere verzameling oude foto's te zien van het verenigingsleven, waaronder voetbalvereniging "Olympia", Rijverenging "Rijdt met beleid", kegelclub "Door eenvoud groot". De expositie is gratis.

   
25 april Overlijden dokter Sev van Bentum
  De redactie ontving op 24 april het droevige bericht dat de Waspikse huisarts dokter Sev van Bentum op 19 april is overleden. Wij wensen zijn familie veel sterkte met dit verlies. Klik hier voor de kaart.
   
8 april Lezing over Brabantse kerken
 

Op zondag 28 april a.s. organiseren de Vrienden van Sint Jan de Doper Waalwijk een lezing over de mooiste kerken van Noord-Brabant. Wellicht zijn er binnen uw heemkundekring leden die geïnteresseerd zijn in dit onderwerp.Zou u daarom zo vriendelijk willen zijn deze informatie onder de aandacht van uw leden te brengen? Meer informatie op www.vriendensintjanwaalwijk.nl .
Bij voorbaat onze hartelijke dank.
Met vriendelijk groet,
Corné Dijkmans en Jettie Haan
Commissie Historie en Culturele Activiteiten Sint Jan de Doper

   
4 april Foto Sneeuwlandschap in Waspik
 

Deze foto is inderdaad een foto van de paralelweg. (klik hier voor de foto).
Hierlangs ging ik vaak naar V.V. Waspik, omdat je via de achteringang vaak gratis naar binnen kon. Alleen denk ik dat de foto genomen is bij Parallelweg 5 ipv 3. Nr.3 was vlak bij de Spoorstraat, dacht ik. Ik weet niet meer hoe de familie heette waar deze foto genomen is. Iets met een ‘o’. Kools, van Loon, Pols of toch Boons? Weet iemand dit? Ik zou het graag willen weten.
Hans van Dongen

   
11 maart Eerste klas van de Jongensschool 1964
 

Ik zie op deze foto wel bekende gezichten, maar ik ben niet zeker van de namen. Alleen van mezelf ben ik zeker: ik ben nr.13 vanaf links op de achterste rij. (bruine trui) Volgens mij staat links van mij Ad IJpelaar (met het witte haar)Overigens was deze klas niet gevestigd in de jongensschool aan de Schoolstraat (later Den Bolder), maar wij zaten in een lokaal bij het oude nonnenklooster aan de Kerkstraat, in de voormalige  Meisjesschool. Halverwege dat schooljaar nam Nel de Wit-Smits de klas  over van Juffrouw Brokx.
Groeten Hans van Dongen (1957)             naar de foto

   
11 maart Zoekfoto met 11 heren
 

De complete foto staat in het boekje:
   Conferentie van den H. Vincentius a Paulo te Waspik, Ton van Vugt  1998.
Groet, Jos de Bont.                                
  naar de foto

   
24 februari Zoekfoto met 11 heren
  Linksboven: 1 Jos Smeur Antzn.  3 Thom Boom  4 kapelaan Brands.
Rij onder: 2 Ant.Smeur.  3 G.Akkermans.   ongeveer 1945.
Adrie van Gerwen                                  naar de foto
   
20 februari Zoekfoto uit 2014
 
Op de klassefoto uit 1958 herken ik de volgende 2 personen:
no 18    Piet de Hond, zoon van Adam de Hond (EDAH)
no 20    Hans Montens, zoon van Toon Montens (schilder) 
M.vr. gr. Sjef de Hond                            naar de foto
   
15 januari 2019 Reactie op themanummers Schippers
 

Ik vond de laatste uitgave over de schippers bijzonder interessant. Mijn oom, Erjaan Le Sage had een tanker. Soms legde hij aan in het Oude Maasje. Ik was jaloers op zijn twee dochters die soms, in de zomervacantie, mee mochten, de Rijn op naar Basel. Dat was voor de oorlog. Ik herinner me nog dat ik mijn tante Jaanske, zijn vrouw, tegen mijn Moeder hoorde zeggen: “Ik heb zo’n meelij mee de Joden in Duitslaand. Die wore toch zo slecht behaandeld”. Hoe slecht kwamen we pas na de oorlog te weten.
Johan de Rooy, Adelaide, Australië

   
28 december Van de redactie
  De redactie van de Periodiek wenst alle leden van de heemkundekring een gelukkig en gezond Nieuwjaar. Wij wensen u ook in 2019 veel leesplezier met de periodieken en themanummers die wij graag voor u maken.
   
14 december Oorlogsslachtoffers
  Volgend jaar begint in Nederland de herdenking van 75 jaar bevrijding. In dat kader worden allerlei activiteiten ontplooid, landelijk regionaal en lokaal. Waalwijk, Waspik en Sprang-Capelle staan in het herdenkingsjaar stil bij de oorlogsslachtoffers uit de drie kernen.
Lees hierover in dit persbericht en zie de lijst met namen van Waspikse slachtoffers in dit pdf document.

Reacties naar prikbord@goedespoorwaspik.nl of naar secretariaat@goedespoorwaspik.nl
   
13 december Kerstwens van het bestuur
 
   
15 november Hartelijk dank
 

Namens de aanwezige  vrijwilligers danken we het bestuur van de Heemkundekring hartelijk voor de gezellige avond die ons is aangeboden in ’t Schooltje. De pannenkoeken gingen er gretig in.
Het sjoelen werd gespeeld door fanatieke spelers. Niet altijd op een eerlijke manier werden de schijven geschoven, er werd gesjoemeld en veel gelachen. Maar dat terzijde.De jury zal het niet gemakkelijk gehad hebben om juiste winnaars te benoemen.
Het was een gezellige avond. Hartelijk dank daarvoor.
J
eanne Selders- Kamp.

   
8 november Peter Cloosterman overleden
 

Gisteren kreeg ik bericht dat woensdagavond Peter Cloosterman is overleden. Hij was oprecht geïnteresseerd in de geschiedenis en de inwoners van Waspik. Nog pas enkele jaren inwoner van dit mooie dorp werd hij al snel lid van onze vereniging. Met het enquêteformulier liet hij weten belangstelling te hebben voor de activiteiten van onze vereniging in het bijzonder de historie van Waspik en zijn inwoners. 
Hij sloot zich al gauw aan bij de archiefwerkgroep die iedere donderdagochtend in het heemhuis actief is. De historie van ons dorp ging hem steeds meer interesseren en hij wilde door in de archieven te zoeken er meer van weten. Over zijn eerste publicatie in onze periodiek, de biografie van zouaaf Vermeulen, is zelfs een artikel gewijd in een van de lokale kranten.
Hij had plannen voor meer mooie artikelen. Het is er niet meer van gekomen. 
Leon Baaten, voorzitter Heemkundekring Op ’t Goede Spoor.

   
31 oktober De Waspikse Dorpsquiz
  Foto's van het heemkundeteam zijn te zien in het Fotoboek, klik hier
   
26 september Waspikse schippers
  De eerstvolgende themaperiodiek gaat over het leven van de schippersfamilies in Waspik. In de vorige eeuw was meer dan 30% van de bevolking van Waspik betrokken bij de binnenvaart of de scheepswerven. Weet u nog verhalen of heeft u nog foto's over die tijd? Graag sturen naar redactie@goedespoorwaspik.nl
   
15 augustus Reactie uit Australië
  Onderstaand bericht ontvingen wij van onze vaste gastschrijver Johan de Rooy als reactie op het bericht over het overlijden van Anton Kemmeren:

Beste Hans,
We zijn enkele dagen weg geweest en nu bij terugkomst je treurig bericht over Anton Kemmeren gelezen. In hem hebben jullie een waardevol lid verloren en ongetwijfeld een goede vriend. Hij is in onze herinnering gebleven door het vraaggesprek met Annie en mij toen we in Nederland waren EN het feit dat hij te voet naar Spanje geweest is op een bedevaart. Onze condoleanties aan zijn nabestaanden en aan leden en redactie van “Op ‘t Goede Spoor”.
Hartelijke groeten van Johan en Annie de Rooy.

   
2 augustus Anton Kemmeren overleden
  Op 2 augustus hebben familie, vrienden en bekenden tijdens een plechtige uitvaartdienst  afscheid genomen van Anton Kemmeren. In deze bijlage leest u de tekst van zijn gedachtenisprentje.
   
24 juli Nieuws van het Heemkundekoor
 

Maandag 25 juni 2018 hebben we onze laatste repetitie voor de zomerstop gehad. We proberen elk jaar iets gezelligs te doen. Wat ook dit jaar weer is gelukt. Onder het genot van een hapje en een drankje kregen we voldoende power voor een gezellige bowling avond. Ik had de intentie de leden mede te delen dat na 12,5  jaar voorzitterschap het tijd werd het stokje over te dragen. De nieuwe voorzitter, Joos Stroop, penningmeester Peter Heijmans en bestuurslid Nico Smits waren me voor. Joos nam het woord en bedankte me namens alle leden voor het vele werk wat er komt kijken om een vereniging  goed te laten functioneren. De woorden , bloemen en wijn ontroerde me toen ook nog een lid het woord nam. Plots stond er de voorzitter van de Heemkundekring, Leon Baaten, met een woord van dank. Dit alles heeft me geraakt en het gevoel gegeven  van dat ik het goed heb gedaan. Altijd met veel plezier.
We wensen het nieuwe bestuur veel succes.                   klik hier voor foto's van het afscheid
Een muzikale groet,
Jeanne Selders- Kamp.