Wie herkent deze foto?

 
Wie weet iets meer van deze omgeving? Het zijn de Schoolstraat en de NH kerk in 1950.

(De foto is ingestuurd door de fotowerkgroep)

terug naar Zoekfoto's

Help ons de bijzonderheden te vinden en stuur een mailtje naar: prikbord@goedespoorwaspik.nl

 
De twee huizen Schoolstraat 2 en 4,  die op de foto staan zijn op 20 november 1954 door de dames Gerarda E. M. J.   en  Elisabeth C. A. M.  Akkermans   aan de scheepswerf  P & A Ruijtenberg verkocht voor het bedrag van Fl 15.000. In een van de huizen heeft de boekhouder van de werf  de Hr.  C.j Berkelmans ,volgens mij, gewoond De huurder van het andere huis kon ik niet terug gevonden krijgen in het archief van de werf, dat  in Heusden ligt. De dames Akkermans verkochten in deze acte ook de woningen  Raadhuisstraat 23+25+27 aan de werf voor Fl 5000.
Met vriendelijke groeten, Theo Ruitenberg

Ter aanvulling op het bericht van Theo Ruitenberg.
In de andere woning woonde begin jaren ’50 als huurster de weduwe B.E. Verkley-Brokx. Deze mevrouw was geboren in Waspik omstreeks 1882 en is op 3 juni 1908 gehuwd met de heer Johannes Verkleij. Bij haar in woonde “Juffrouw Greet”.
Dat was de oppas en verzorgster van de grote kinderschare ( 13 kinderen)  bij de familie de Glas in de Raadhuisstraat. Zij heette officieel Margaretha Anna Maria Skobek – geboren 12 maart 1907 - en was een uit de buurt van Wenen afkomstige Oostenrijkse, die in het gezin Verkleij was opgevangen toen ze voor de oorlog naar Nederland kwam. In 1938 heeft zij de Nederlandse nationaliteit verworven.
Vr. gr. Raymond de Glas

   
 

terug naar Zoekfoto's