Terug naar het Fotoalbum

                Nieuws van het Heemkundekoor 18 mei 2017
 

Het Heemkundekoor heeft op 18 mei 2017 haar 25 jarig jubileum gevierd.

Het koor is  een bijzonder onderdeel van de Heemkundekring Op ’t Goede Spoor  en het is de enige Heemkundekring die een zelfstandig koor heeft. Iets om trots op te zijn. Het Heemkundekoor is tijdens een jaarvergadering ontstaan doordat enkele dames uit een werkgroep oude liedjes gingen zingen. Die werkgroep is uitgegroeid tot een heus koor. En wat voor een koor. Onder de muzikale leiding van Ad de Klijn. Een compliment aan Ad is wel op zijn plaats. Hij is streng maar rechtvaardig. Hij pomp, duwt, herhaald, maar aan het eind staan we een prachtig lied te zingen. Ondersteund door onze pianiste Carla Krielaart- Leenaarts, die het niet altijd gemakkelijk wordt gemaakt. Met een blos op haar wangen blijft ze het proberen.

Regelmatig worden we uitgenodigd, soms al jaren achtereen, voor een gezellige middag of avond voor de ouderen onder ons.
Wij geven hier graag gehoor aan. “Breng eens een zonnetjes onder de mensen” is het thema wat het Heemkundekoor toepast. Wij hebben een gevarieerd programma van oude Hollandse liedjes die de mensen mee kunnen zingen uit de door ons meegebrachte meezingboekjes.

Naast diverse optredens in o.a.: woonzorgcentra, de Zonnebloem, Dodenherdenking, Kerstmarkt en oudere verenigingen in de omliggende plaatsen zingen we vier keer per jaar tijdens de kerkviering in Slotjesveste te Oosterhout. Enthousiast wordt door 23 leden elke 1e en 2e maandag van de maand gerepeteerd in ’t Schooltje te Waspik-Boven.

Aan teambuilding doen we ook.
Varen in de Biesbosch, Bowlen in Waalwijk, Bitterballen eten in de Bonte Kraai en nu een leuk feestje bij de Stek in Raamsdonksveer. We houden ervan. Alle onkosten hiervan betalen we uit onze kas die we vullen met giften. We vragen immers geen bedrag wel een gesloten envelop, liefst met inhoud. Het is ons wel eens overkomen dat we letterlijk een gesloten envelop zonder inhoud kregen. Daar heb ik toch maar even op gereageerd en een leuk bedrag gestort gekregen. Maakte niet uit het was toch gemeenschapsgeld. Voor de duidelijkheid worden dirigent en muzikale begeleiding deels door de Heemkundekring betaald. In de voorbij jaren hebben we regelmatig afscheid van een van onze leden moeten nemen door de dood. Dat viel ons zwaar. Tijdens dit 25 jarig jubileum zijn ze in onze gedachten.

Jeanne Selders- Kamp
Voorzitter sinds 01 maart 2006