Terug naar het Fotoalbum

UITSTAPJE    HEEMKUNDEKOOR

Voor het eerst in ons bestaan heeft het Heemkundekoor het muzikale jaar afgesloten met een boottocht door de Biesbosch. Het weer zat geheel mee op zaterdag 12 juni 2010, de zon schoon helder aan de hemel. We hadden er zin in.

Allen verzamelen op het terras bij ’t Voske in Drimmelen waar  koffie met gebak werd genuttigd. Na een uurtje keuvelen werden we verzocht het restaurant in te gaan om Oud-Hollandse spelletjes te spelen.

Na een korte uitleg en groepsindeling werd met de spelletjes begonnen. Dat was fun!! De leden streden fanatiek om de meeste punten te behalen. Het fanatisme was van de gezichten  af te lezen. Er werd zo af en toe “ont” gespeeld maar dat werd oogluikend toegestaan. Want wat hadden we een lol!.

Een scheepshoorn vanuit de verte melde ons dat we aan boord moesten gaan.

Varen door de Biesbosch, omringd door de nog altijd ruige natuur. We zien meerkoetjes op hun nesten zitten, vissen onder de boot doorzwemmen en reigers in een sloot. Dat was ons uitzicht terwijl we genoten van een heerlijke brunch. Na de maaltijd gingen velen naar het buitendek om te genieten van onze twee uur durende tocht. Los van de schoonheid om ons heen, heeft de vaartocht een diepere betekenis. We willen graag onze dirigent en accordeonist, en niet te vergeten alle leden, bedanken voor hun inzet het gehele jaar door. De repetities worden goed bezocht en bij de optredens zijn de leden goed vertegenwoordigd.

Ondanks de ongelukkige val van een van de leden was het toch een geslaagde dag.

Jeanne Selders- Kamp
Voorzitter.

     
 
     
 
     
 
   

 

Terug naar het Prikbord