Terug naar het Fotoalbum

OPTREDEN    HEEMKUNDEKOOR

Op 26 Oktober 2011 is het Heemkundekoor voor de tweede maal  uitgenodigd om te komen zingen in  Zorgcentrum Antonius Abt te Terheijden. Het is een prettige gewaarwording om te zien dat de bewoners vrolijk deelnemen  aan dit huiskamer project.  Het duurde even voor  alle bewoners hun plekje hebben gevonden met behulp van  vrijwilligers. Onder het genot van een kopje koffie, en soms een helpende hand, zien we de vrijwilligers tobben met 2 rolstoelen in- en uit de lift. Liefdevol, dat mag gezegd worden. Ze hebben er zin in, wij ook!

Een programma, gekozen met vooral oude liedjes, zorgt ervoor dat de bewoners kunnen  meezingen wat ze ook doen, soms mompelend, maar ook hoorbaar. Wij ervaren dit als zeer prettig. Bij het lied “de klok van Arnemuiden” kiest Ad, onze dirigent, altijd een persoon uit het publiek  om “Bim-Bam”  te zingen na het klokgeluid. Hilariteit alom als het weer eens te vroeg of te laat gebeurt.

Na de pauze is het programma wat “luchtiger”. Bij het lied “Annemarieke” heb ik een act, gekleed als Zeeuws meisje. Terwijl ik met een schaal vol blokjes kaas de zaal binnenloop speelt Carla het deuntje tot ik het “podium” heb bereikt en het lied los barst uit de gouden keeltjes van onze koorleden. De bewoners genieten van dit spel.

“Ik ervaar het nog steeds als een enorm voorrecht dat ik dit mag doen”.

Na nog enkele vrolijke liedjes nemen we met een voldaan gevoel afscheid van de bewoners van Antonius Abt te Terheijden.

Jeanne Selders- Kamp
Voorzitter.

 
     
 
     
   

 

Terug naar het Prikbord