Terug naar het Fotoalbum

Terugblik op 2010

"TIJD"

Een paar dagen geleden lieten we weer een hele brok tijd achter ons, toen we met veel lawaai over de drempel van het oude jaar het nieuwe muzikale jaar binnengingen.

Mede door een fantastisch activiteitenprogramma in het jaar 2010 is het Heemkundekoor het afgelopen jaar vaak besproken in verschillende verzorg instellingen en verenigingen en het woord tijd is daarbij, ook in allerlei speeches, en liedjes veelvuldig uitgesproken.

Het woord tijd wordt dan echter door de meesten als een relatief begrip bedoeld. Tijd wordt namelijk ingedeeld in kleinere en grotere eenheden. Tijd is echter niet alleen een relatief begrip in kwantiteit, maar misschien nog meer in kwaliteit. We hebben als Heemkundekoor ons uiterste best gedaan om van alle tien de optredens  iets moois te maken.

“Wat duurt de dag toch lang”, verzucht een inwoonster van Maria-oord te Dongen. “Ik hoor elk uur de klok slaan, maar deze middag is omgevlogen met jullie optreden”.

“Tijd is tobben” zegt een mevrouw in zorgcentrum de Ganshoek te Lage Zwaluwe maar wat een feest om naar jullie te komen luisteren en kijken.  Bij elk optreden wordt  een act bij een lied opgevoerd waarvan de mensen erg genieten.

“Hij loopt achter op zijn tijd”, zeggen we van een ander, omdat hij in het verleden leeft. Maar wij als Heemkundekoor distantiëren ons niet van het verleden, wij gaan er juist in terug om het publiek hiermee te plezieren. Dat lukt ons aardig gezien de reacties.

De kerstoptredens zijn hier een mooi voorbeeld van.  Het publiek zingt mee en luistert aandachtig naar de gedichten tussen de liedjes en lachen bij de verschillende kleine acts die we bij een liedje toepassen.

Het was een mooi muzikaal jaar. We laten U dit graag zien met de foto’s die gemaakt zijn tijdens onze activiteiten. Het was een mooie tijd.

Het Heemkundekoor wenst U allen een goed en gezond 2011.

Jeanne Selders- Kamp
Voorzitter.

 
     
 
 
   

 

Terug naar het Prikbord